Themadag 'Een goed leven voor mensen met een ernstig meervoudige beperking'

    Woensdag 03 april 2019

    Op dinsdag 7 mei organiseert Dichterbij een inspirende dag over het vormgeven van een goed leven voor cliënten met een ernstig meervoudige beperking (EMB). Deze groep cliënten hebben doorgaans complexe ondersteuningsvragen en het is niet altijd makkelijk om de individuele zorgvraag goed in te vullen. Op de EMB-dag 'Een goed leven' kan kennis worden opgedaan over de verschillende mogelijkheden om deze groep cliënten goed te ondersteunen. De dag is bedoeld voor ouders en andere verwanten of wettelijk vertegenwoordigers, begeleiders, studenten en andere mensen die EMB-cliënten ondersteunen of een warm hart toedragen.

    Wat kunt u verwachten? 

    Een originele binnenkomer, een inspirende en herkenbare film over een EMB-cliënt en zijn ouders, een verwen- en inspiratiemarkt met lunch en praktische workshops. Over de dag verspreid kunt u 4 workshops volgen.Er zijn diverse workshops, bijvoorbeeld: hoe kan E-health bijdragen aan een beter leven, welke rol muziek kan spelen, en wat ergotherapie kan bijdragen. Ook is het mogelijk om een workshop te volgen waarbij je leert om spelenderwijs te communiceren of een workshop waarbij je zelf diverse zintuigelijke prikkels ervaart. Kunt u alleen de ochtend of de middag bijwonen, dan is deelname aan 2 workshops ook mogelijk. Welke workshops er allemaal zijn, ziet u bij de aanmelding. Kijk daarvoor op www.dichterbij.nl/embdag 

    Het ochtendprogramma begint om 9.45 uur, het middagprogramma om 14.30 uur. De dag eindigt om 16.30 uur. Tussen het ochtend- en middagprogramma is er een lunch en verwen- en inspiratiemarkt.