Een zorgtestament, hoe regel je dat?

  Donderdag 05 september 2019

  Wat gebeurt er met de zorg voor mijn kind, zus of broer, als ik er niet meer ben?
  Dit is een vraag die ouders van kinderen of naaste familie met een verstandelijke beperking bezighoudt. Basisvoorzieningen zijn vaak wel geregeld, maar de zorg die de verwant verleent, is van een andere aard en is zeker zo belangrijk!

  Daarom heeft organisatie ‘Netwerk Rondom’ het ZorgTestament ontwikkeld. Het ZorgTestament is een compleet dossier waar alles in staat waarop toegezien moet worden: persoonlijke gegevens, een beschrijving van uw verwant, normen en waarden van het gezin, alle uitgewerkte zorggebieden en een beschrijving van het te onderhouden sociale netwerk rondom uw verwant.
  Om ervoor te zorgen dat iedereen die dat wil het ZorgTestament zo zorgvuldig en compleet mogelijk kan aanleggen organiseert ‘Netwerk Rondom’ het hele jaar door verschillende workshops en bijeenkomsten. Tijdens de workshops wordt familie begeleid in het aanleggen van het ZorgTestament.

  Dit najaar organiseert ‘Netwerk Rondom’ een nieuwe reeks bijeenkomsten voor mensen die geïnteresseerd zijn in het aanleggen van een ZorgTestament.
  Er zijn verschillende soorten workshops die begeleiden in het proces naar een duidelijk overdraagbaar ZorgTestament. Voor het aanbod en voor meer informatie over de verschillende bijeenkomsten kunt u kijken op de website van Netwerk Rondom.