Dementietafel

  Maandag 06 juni 2022

  Geachte heer, mevrouw,

   

  Op woensdag 29 juni organiseert de Familievereniging Dicht-bij samen met Dichterbij, regio Oost, een Dementietafel. Thema van deze bijeenkomst is 'herkennen en erkennen van dementie bij mensen met een verstandelijke beperking'.

  De bijeenkomst vindt plaats in het Grandcafé, Zwerfheide 2 in Gennep. Ouders, broers, zussen, mantelzorgers, mentoren en professionele begeleiders van mensen met een verstandelijke beperking zijn van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen. De bijeenkomst is speciaal bedoeld voor mensen die vragen hebben of willen luisteren naar ervaringen van anderen over het proces van ouder worden bij mensen met een verstandelijke beperking. Net als bij het Alzheimercafé willen we de signalen van dementie en de impact ervan op iemands leven en dat van zijn omgeving centraal stellen.

  Programma:

   

  19.30 uur   Inloop met koffie en thee

  20.00 uur   Welkom door gespreksleider Ed de Boer

  20.10 uur   Lianne van der Wijst en Yvonne Dekker over hun zoektocht naar de diagnose dementie bij hun broer met het syndroom van Down

  20.40 uur   Inleiding door Tonnie Coppus, oud AVG-arts van Dichterbij over de medische veranderingen bij mensen met een verstandelijke beperking. Monique Hoefnagel, gedragsdeskundige bij Dichterbij bespreekt de gedragsmatige veranderingen.

  21.10 uur   Pauze

  21.30 uur   Nabespreking en vragenronde

  21.50 uur   Afsluiting van de avond

   

  Bent u geinteresseerd, dan kunt u zich aanmelden via info@fvdicht-bij.nl of 06-55897623. We stellen het bijzonder op prijs wanneer u belangstellenden in uw omgeving op de hoogte brengt van deze bijeenkomst. De bijeenkomst staat ook open voor mensen die geen verwant hebben wonen bij Dichterbij. Het aantal bezoekers is beperkt, dus meld u zich op tijd aan.

   

  Met vriendelijke groet,

  Werkgroep Dementietafel