Publicatie van het onderzoeksrapport: Samen een modus zoeken.

  Maandag 21 juni 2021

  Het Zorginstituut Nederland heeft in samenwerking met KansPlus onderzoek gedaan naar de ervaringen en rollen van verwanten bij de zorg van hun naaste met een verstandelijke beperking en probleemgedrag.

  Onderstaande onderzoeksvragen stonden daarbij centraal:

  1. In welke rollen zijn verwanten van mensen met een verstandelijke beperking en probleemgedrag betrokken bij de zorg van hun naaste?
  2. Waar lopen verwanten tegenaan bij hun zoektocht naar een goed leven voor hun naaste met een verstandelijke beperking en probleemgedrag?
  3. Wat kan daaruit worden geleerd over de zorgrelaties in de zorgdriehoek tussen de persoon met een verstandelijke beperking, de verwant en de zorgverlener?

  We brengen het resultaat van dit onderzoek graag onder uw aandacht. Zie voor een nadere toelichting de website van KansPlus via deze link:   http://www.kansplus.nl/2021/06/17/rapport-samen-een-modus-zoeken-ervaringskennis-van-verwanten-bij-de-zorg-voor-mensen-met-een-verstandelijke-beperking/

  Ook op de website van het Nederlands Zorginstituut kunt u het rapport downloaden via deze link: 

  http://www.zorginstituutnederland.nl/werkagenda/publicaties/rapport/2021/04/14/zinnige-zorg-rapport-samen-een-modus-zoeken