Uitnodiging Dementietafel 21 maart 2023

    Woensdag 22 februari 2023

    Verstandelijke beperking, ouder worden en dementie, praat er over tijdens de dementietafel

    Op dinsdag 21 maart  organiseert de Familievereniging Dicht-bij samen met Dichterbij, regio West een Dementietafel. Thema van deze bijeenkomst is ‘herkennen en erkennen van dementie bij mensen met een verstandelijke beperking’. Mensen met een verstandelijke beperking worden, net als iedereen, steeds ouder. Zij krijgen daardoor ook meer te maken met ouderdomsziektes waaronder dementie. De bijeenkomst is speciaal bedoeld voor mensen die vragen hebben of willen luisteren naar ervaringen van anderen over het proces van ouder worden bij mensen met een verstandelijke beperking. Net als bij het Alzheimercafé staan de signalen van dementie en de impact ervan op iemands leven en dat van de omgeving centraal.

    Ouders, broers, zussen, mantelzorgers, vrijwilligers, mentoren en professionele begeleiders van mensen met een verstandelijke beperking zijn van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen.

    De bijeenkomst vindt plaats in activiteitencentrum Eigen Herd, Rooijsestraat 32 in Uden. Inloop vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@fvdicht-bij.nl. Onder de agendarubriek van de website van de Familievereniging Dicht-bij (www.fvdicht-bij.nl) staat het programma van de avond.