Theatervoorstelling 'Lastige ouders'

    Woensdag 24 januari 2018

    De theatervoorstelling Lastige Ouders speelt op 26 en 27 februari en 8 maart bij Dichterbij. De voorstelling geeft inzicht in het leven met een kind met een verstandelijke beperking en zet aan tot dialoog met ouders. Het geeft een goed beeld van de worsteling van ouders die kinderen met een beperking hebben; enerzijds de zoektocht en frustratie over de bureaucratie in zorgland, anderzijds de persoonlijke worsteling met verantwoordelijkheid en de grenzen aan je eigen kunnen.

    Lastige ouders is het verhaal van een moeder en vader van de ‘liefste jongen ter wereld’. Het stuk is geschreven door Marike van Weelden, moeder van Jons, die bij Dichterbij in Velp woont. In de voorstelling speelt zij de moeder. “De noodzaak om dit stuk te maken was er beslist, om duidelijk te maken waarom mijn zoon niet meer thuis woont. In die beslissing zit nog steeds het grootste verdriet.”

    Speciaal voor medewerkers en verwanten speelt de voorstelling vier keer bij Dichterbij. Op 26 februari is Lastige Ouders te zien in Myllesweerd in Mill, op 27 februari in Pica Mare in Gennep en op 8 maart in de Baersdonck in Grubbenvorst. De voorstellingen beginnen om 19.30 uur. Na afloop gaan de acteurs met het publiek de dialoog aan. De vierde voorstelling is in maart in Velp, specifiek voor collega’s en verwanten van deze locatie.

    Meer info en aanmelden kan via www.dichterbij.nl/lastigeouders