Autisme, onderwerp van de tweede lezing Dichterbij Academy

    Dinsdag 25 september 2018

    Fabiënne Naber geeft op 10 oktober een lezing in het kader van de Dichterbij Academy. Zij spreekt over autisme, angst en verstandelijke beperking. 

    Fabiënne Naber gaat in haar lezing in op het ontstaan van angst en het bijbehorende gedrag bij mensen met een verstandelijke beperking en autisme. Ze geeft voorbeelden en handvatten voor zorgverleners en verwanten om hiermee om te gaan.

    Fabiënne Naber is neurobioloog en autismedeskundige. Zij is verbonden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en doet al twintig jaar onderzoek naar autisme. Vorig jaar bracht ze samen met Colette de Bruin het boek ‘Dit is autisme’ uit. Daarin beschrijven ze de hersenwerking van iemand met autisme en het gedrag dat hieruit volgt. Ook beschrijven ze ‘Geef me de 5’, de methodiek die antwoord geeft op vragen rondom autisme en mensen met autisme vooruit helpt.

    Aanmelden voor de gratis lezing kan op www.dichterbij.nl/academy.  De lezing van Fabiënne Naber is op woensdag 10 oktober van 19 tot 21 uur in ROC de Leijgraaf, Muntelaar 10 in Veghel.