Informatiepunt WLZ-overgangsrecht voor vergeten groep geopend

  Dinsdag 14 oktober 2014

  Vanaf vandaag is er een speciaal informatiepunt voor mensen die in 2015 met het overgangsrecht in de Wlz te maken krijgen. Dit informatiepunt is bedoeld voor de zogenaamde vergeten groep: mensen die intensieve zorg krijgen op basis van AWBZ-functies en klassen. Ook wel zorg zonder verblijf genoemd.

  Vanaf 1 januari 2015 regelt de Wet langdurige zorg (Wlz) de zorg voor mensen die permanent toezicht of 24 uur per dag zorg in de nabijheid nodig hebben. Voor mensen met een AWBZ-indicatie voor een zorgzwaartepakket (ZZP) is geregeld dat zij vanaf 2015 zorg krijgen uit de Wet langdurige zorg.
  Ongeveer 14.000 kinderen en volwassenen krijgen dit soort intensieve zorg op basis van AWBZ-functies en klassen. Deze mensen zouden eerst overgaan naar gemeenten of de zorgverzekeringswet. Na protest van Ieder(in) en Per Saldo is ervoor gekozen om deze ‘vergeten groep’ in aanmerking te laten komen voor het overgangsrecht in de Wlz.

  Voor vragen over het overgangsrecht in uw persoonlijke situatie kunt u vanaf dinsdag 14 oktober 2014 terecht bij het Informatiepunt Wlz-overgangsrecht van Ieder(in) en Per Saldo.
  Dit informatiepunt is maandag t/m vrijdag bereikbaar van 10 tot 17 uur op telefoonnummer 030 7897878. U kunt ook uw vragen per mail sturen naar wlz-overgangsrecht@iederin.nl

  Voor het originele bericht toets hier: nieuwsbericht Ieder(in