Gemeenteraadsverkiezingen 21 maart

    Vrijdag 16 februari 2018

    Stem jij ook?

    Op 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Iedereen die 18 jaar en ouder is ontvangt een stempas. Medewerkers van Dichterbij overhandigen de stempas aan de cliënt of aan diens wettelijk vertegenwoordiger. Mensen met een verstandelijke beperking die hun stem voor de gemeenteraadsverkiezingen zelf willen uitbrengen, kunnen voor ondersteuning naar de website hoewerktstemmen.nl.

    Tijdens de vorige - landelijke - verkiezingen vorig jaar bleek dat het stemproces nog lang niet toegankelijk is voor iedereen. Mensen met een verstandelijke beperking snappen het stembiljet nauwelijks en het proces dat leidt naar een stem ook niet.

    Op de website hoewerkstemmen.nl wordt uitgelegd hoe de gemeenteraadsverkiezingen in zijn werk gaan en legt Steffie met voorbeelden, simpele teksten en een voice-over uit hoe je een stem uitbrengt. Ook kan er worden geoefend. Op de site stemjijook.nu staat nog meer informatie. De organisaties achter deze site organiseren ook bijeenkomsten met uitleg. Op vrijdagavond 2 maart is er van 19.30-21.30 uur een bijeenkomst in ‘de vrolijke vlinders’ het sociaal café van Dichterbij te Cuijk (Grotestraat 54). De bijeenkomst staat open voor cliënten van Dichterbij. Zij kunnen zich aanmelden via s.vanduynhoven@dichterbij.nl