Agenda

Donderdag 12 april 2018
hotel Asteria te Venray
13:00 uur

Let's talk about sex

Dichterbij organiseert voor ouders/verwanten en Dichterbij-medewerkers op donderdag 12 april een symposium ‘Let’s talk about sex’. Doel van het symposium is om seksualiteit van onze cliënten bespreekbaar te maken.

Met een interactieve theatervoorstelling en verschillende workshops, onder meer over sociale media, kinderwens, weerbaarheid en behoefteherkenning. De informatie wordt toegespitst op drie doelgroepen: mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB), mensen met een matige verstandelijke beperking (MVB) en mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB). 

Dit symposium is een initiatief van Dichterbij naar aanleiding van het winnen van de Gehandicaptenzorgprijs. De toegang is gratis, aanmelden is verplicht.

Tijd : donderdag 12 april van 13.00-17.00 uur, inloop vanaf 12.30 uur

Locatie: Hotel Asteria, Maasheseweg 80A, 5804 AD Venray

Aanmelden: www.dichterbij.nl/symposiumseksualiteit

 

Zaterdag 21 april 2018
Kolpinghuis Nijmegen
10:30 uur

Algemene Ledenvergadering

Leden van de Familievereniging zijn welkom op zaterdag 21 april 2018 op de Algemene Ledenvergadering. 

Het thema van het ochtendprogramma is 'mentorschap'. Jolanda den Hartog van de belangenorganisatie SIEN zal uitleg geven over mentorschap: wat zijn precies de taken en bevoegdheden van een mentor, wat houdt het mentorschap praktisch in, wat is het verschil met familievertegenwoordiging en hoe zit het met dilemma’s zoals hoogstpersoonlijke beslissingen.

Leden van de Familievereniging ontvangen half maart een uitnodiging. 

Woensdag 16 mei 2018
nog onbekend
19:00 uur

Dementietafel

Onder het motto delen & verbeteren organiseert de Familievereniging in samenwerking met Dichterbij alweer voor de vierde keer een Dementietafel waaraan u kunt aanschuiven en deelnemen. Het thema en de locatie van de bijeenkomst is nog niet bekend. Nadere informatie volgt begin januari.