Agenda

Donderdag 06 september 2018
19:00 uur

Lezing licht verstandelijke beperking +

Onder de naam Dichterbij Academy houdt Expertise dit najaar vijf interactieve lezingen. Gerenommeerde sprekers gaan elke lezing in op een onderwerp dat voor Dichterbij relevant is. De lezingen zijn bedoeld voor medewerkers en verwanten om kennis te verrijken en inspiratie op te doen. De eerste lezing wordt gehouden door Xavier Moonen en behandelt de problematiek van mensen met een licht verstandelijke beperking.

Meer info volgt.

Vrijdag 07 september 2018
Koningshof, Kerkplein 1 te Doorn
09:30 uur

Een zorgvuldige aanpak van seksueel misbruik bij mensen met een verstandelijke beperking

Op 7 september organiseert KansPlus een studie-ochtend over seksueel misbruik. 

Elk jaar zijn er honderden meldingen van een vermoeden van seksueel misbruik van cliënten in de gehandicaptenzorg. In meer dan de helft van de gevallen gaat het om een vermoeden van seksueel misbruik tussen cliënten die in een instelling wonen of onder toezicht van een instelling vallen.

Het spreekt vanzelf dat er zorgvuldig moet worden omgegaan met dergelijke vermoedens. Maar hoe doe je dat? Wat is de rol van zorgorganisatie en die van de zedenpolitie? Wat is een taxatiegesprek? Hoe waarborg je de veiligheid van de personen waarom het gaat?

Aan de hand van twee lezingen wordt op deze vragen ingegaan. 

Voor meer informatie over het (voorlopige programma, kosten en aanmelding zie http://www.kansplus.nl

Woensdag 10 oktober 2018
19:00 uur

Lezing autisme

Onder de naam Dichterbij Academy houdt Expertise dit najaar vijf interactieve lezingen. Gerenommeerde sprekers gaan elke lezing in op een onderwerp dat voor Dichterbij relevant is. De lezingen zijn bedoeld voor medewerkers en verwanten om kennis te verrijken en inspiratie op te doen. De tweede lezing gaat over autisme en wordt gegeven door Fabiënne Faber.

Meer info volgt.

Maandag 29 oktober 2018
19:00 uur

Lezing palliatieve zorg

Onder de naam Dichterbij Academy houdt Expertise dit najaar vijf interactieve lezingen. Gerenommeerde sprekers gaan elke lezing in op een onderwerp dat voor Dichterbij relevant is. De lezingen zijn bedoeld voor medewerkers en verwanten om kennis te verrijken en inspiratie op te doen. In deze derde lezing gaat Michael Echteld in op het thema palliatieve zorg.

Meer info volgt.

Dinsdag 13 november 2018
12:00 uur

Lezing samen kunnen kiezen

Onder de naam Dichterbij Academy houdt Expertise dit najaar vijf interactieve lezingen. Gerenommeerde sprekers gaan elke lezing in op een onderwerp dat voor Dichterbij relevant is. De lezingen zijn bedoeld voor medewerkers en verwanten om kennis te verrijken en inspiratie op te doen. In deze vierde lezing gaat het over 'samen kunnen kiezen'. Het thema wordt gepresenteerd door Petri Embregts.

Meer info volgt.

Donderdag 29 november 2018
12:00 uur

Lezing slapen

Onder de naam Dichterbij Academy houdt Expertise dit najaar vijf interactieve lezingen. Gerenommeerde sprekers gaan elke lezing in op een onderwerp dat voor Dichterbij relevant is. De lezingen zijn bedoeld voor medewerkers en verwanten om kennis te verrijken en inspiratie op te doen.In deze laatste lezing gaat het over slapen. De presentatie wordt gegeven door Annelies Smits.

Meer info volgt.