Woensdag 20 maart 2019
Dienstencentrum Mikado te Horst

Dementietafel

Samen ervaringen en kennis delen rondom verstandelijke beperking en dementie

De familievereniging Dicht-bij organiseert op woensdag 20 maart in samenwerking met Dichterbij, regio Zuid een dementietafel, locatie is Dienstencentrum Mikado, Deken Creemersstraat 56 te Horst.

Het thema van de dementietafel is ‘een veranderde woon- en zorgbehoefte’

In deze vijfde dementietafel stellen we de veranderde woon- en zorgbehoefte centraal en kijken we naar de mogelijkheden om een vertrouwde, veilige en verantwoorde omgeving te kunnen blijven bieden zonder dat dat ten koste gaat van de huiselijkheid. Ergotherapeute Marieke Vosveld en de programmamanager E-health van Dichterbij, Miranda van Berlo, vertellen hoe je de veiligheid en het veiligheidsgevoel kunt vergroten.Ook laten zij vormen van passende zorg en praktische oplossingen zien.

Aanmelden voor de bijeenkomst op 20 maart, 19.00 uur tot 21.30 uur, locatie Dienstencentrum Mikado, Deken Creemersstraat 56 te Horst, via het aanmeldformulier http://www.familieverenigingdicht-bij.nl/aanmelden-activiteit/ of via M 06 31314641

Zaterdag 06 april 2019
Kolpinghuis Nijmegen

Algemene Ledenvergadering

Op zaterdag 6 april houdt de Familievereniging haar jaarlijkse ledenvergadering. Leden zijn van harte welkom, noteer de datum en de tijd! Aanmelden via onze pagina contact.

Programma:

12.30 inloop met lunch

13.13 theatervoorstelling Chefs de'l Mundo door theagergroep Kleinkunst

14.15 ledenvergadering

15.30 sluiting

Woensdag 24 april 2019
Hotel Asteria, Maasheseweg 80a te Venray

Wat wilt u met Dichterbij bespreken?

Raad van Bestuur in gesprek met Familievereniging en verwanten.

Familievereniging Dicht-bij en Dichterbij houden in 2019 vier regionale bijeenkomsten rondom thema’s die u bezighouden. Dit is de derde bijeenkomst. Ouders en verwanten van cliënten van Dichterbij zijn van harte welkom om te bespreken wat zij belangrijk vinden in de zorg voor hun verwant.

Mevrouw Cecile Stallenberg van de Raad van Bestuur houdt een presentatie over belangrijke ontwikkelingen in de zorg binnen Dichterbij. Daarna gaat u in groepjes met vertegenwoordigers van de familievereniging en Dichterbij in gesprek over de thema’s die vooraf zijn ingediend. Daarbij draait het om vragen als ‘wat kan ik?’, ‘wat wil ik?’, ‘wat kunnen we samen?’ en ‘hoe kan Dichterbij me helpen?’ Aan het eind van de bijeenkomst liggen er concrete zaken om de dienstverlening en dus de kwaliteit van leven van onze naasten verder te verbeteren.

Welke onderwerpen we in de bijeenkomsten bespreken, bepaalt u. Wat leeft bij u, wat vindt u belangrijk in de zorg voor uw familielid, waar loopt u tegenaan of welke zorgen wilt u graag met anderen bespreken? U kunt suggesties aandragen via www.dichterbij.nl/themabijeenkomsten. Op deze pagina vindt u ook het aanmeldformulier.

Opgeven kan tot uiterlijk 1 februari 2019.

Dinsdag 21 mei 2019
Vivaldi, Molenstraat 81 te Oss

Wat wilt u met Dichterbij bespreken?

Raad van Bestuur in gesprek met Familievereniging en verwanten.

Familievereniging Dicht-bij en Dichterbij houden in 2019 vier regionale bijeenkomsten rondom thema’s die u bezighouden. Dit is de vierde bijeenkomst. Ouders en verwanten van cliënten van Dichterbij zijn van harte welkom om te bespreken wat zij belangrijk vinden in de zorg voor hun verwant.

Opgeven kan tot uiterlijk 1 februari 2019.