Succesvolle thema-avond "Leven met levend verlies".

Thema-avond over ‘Levend verlies’ speciaal voor familieleden.

Samen met Dichterbij heeft de Familievereniging Dicht-bij op 30 januari een thema-avond georganiseerd over "Leven met levend verlies" voor familieleden van cliënten van Dichterbij. 

Wat is levend verlies?
Levend verlies is het verlies van iemand die er nog is. Het is chronische rouw over het afscheid nemen van verwachtingen of gedachten over hoe het leven eruit had kunnen zien.

Kind met verstandelijke beperking
Als je een kind (of broer of zus) met een verstandelijke beperking krijgt, heeft dat impact op jou en je gezin. Je kunt te maken krijgen met onbegrip van je omgeving of oordelen van de samenleving. Daarnaast kun je ook tegenstrijdige gevoelens ervaren.
Bijvoorbeeld irreëel schuldgevoel of verwijten naar anderen. Of het gevoel niet gehoord en gezien te worden. Misschien ontken je jouw eigen gevoelens en behoeften en stort je je volledig op de zorg voor jouw kind, broer of zus. Die gevoelens zijn heel normaal.

Leren omgaan met levend verlies.
Tijdens de thema-avond stonden we stil bij de gevoelens die levend verlies bij jou losmaken. Er was ruimte om jouw ervaringen en gevoelens te delen. Er werden tips gegeven die jou kunnen helpen om jouw gevoelens serieus te nemen en ruimte te creëren voor jouw behoeften.

Sprekers
Twee professionals van Dichterbij leidden deze avond:
- Erick Mickers – geestelijk verzorger.
- Jannemeis van Berkel – consulent ethiek.

”Levend verlies gaat gepaard met blijvend leed dat telkens verschuift naarmate het leven vordert. Het is een chronisch proces van afscheid nemen van verwachtingen en je telkens opnieuw leren te verhouden tot het leven.” – Erick Mickers (geestelijke verzorger bij Dichterbij) 

Vanwege het succes van de thema-avond wordt deze op 15 oktober in Uden herhaald.

Via de onderstaande link komt u bij een bericht op de website van Dichterbij over deze avond.

Succesvolle eerste thema-avond voor verwanten van de Dichterbij Academie - Dichterbij

Terug naar nieuwsoverzicht